Treballs al Museu

Els dies 5 i 6 de setembre de 1916, en el dietari de Sadurní Brunet hi apareixen consignats alguns treballs per al Museu d’Olot. Les anotacions indiquen diverses hores de treballs en guix agrupades sota la genèrica definició de «peanas y estatuas». Les fotografies que va fer del material un cop incorporat en les bigarrades sales d’exposició fan molt difícil destriar quines actuacions concretes va realitzar. Podria tractar-se d’elements auxiliars, com simples peanyes, o algun element de retolació i decoració, com el que dona entrada a la Sala Malagrida. Però, si ens fixem en l’atenció que va fer en retratar les obres de Ramon Amadeu, també es podria tractar d’algun procés bàsic de restauració d’aquestes peces. No seria una circumstància gens estranya si entenem que en aquella època no hi havia el grau d’especialització ni la precaució que es requereix avui en dia, o que Brunet era capaç de resoldre bé encàrrecs de diferent capacitació tècnica, ja fossin “peanas” o “estatuas”.

Sigui com sigui, el costum de fotografiar les obres que entregava ens deixa un testimoni gràfic molt valuós sobre el Museu d’Olot pocs anys després de la seva inauguració.

Una resposta a “Treballs al Museu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s