Altres treballs d’aquesta època

Aprofitant l’estada de Sadurní Brunet a terres empordaneses per reconstruir l’interior de moltes esglésies, es troben alguns plànols i fotografies d’encàrrecs que li servien per complementar els escassos ingressos. Es tracta dels projectes de la casa Martí Batlle, a Jafre (1945), la nova decoració del cinema i el bar de Verges (1945) o les reformes del Mas Quintà, a Maçanet de Cabrenys (1947).

En les mateixes dates en què estava treballant en el santuari de la Fontsanta, a Jafre, va fer el projecte de reforma del domicili de Martí Batlle. Es tracta d’un edifici situat a la carretera que travessa el poble per al qual va dibuixar l’embelliment decoratiu de tres façanes i el sostre, amb elements similars als utilitzats anteriorment, però de manera continguda, sense llicències creatives i, de nou, ajustat a la voluntat del propietari.

 

També va ser Martí Batlle el que li va proposar la redecoració de l’embocadura de l’escenari i el sostre del cine El Recreo, a la veïna població de Verges, que dirigia la seva dona, Maria Ribas. Era una sala modesta, situada damunt del bar de Can Grau (al carrer dels Bous, 16), on també se sovintejaven altres activitats com les sessions de ball, que va estar en funcionament entre els anys 1928 i 1977. Encara hi ha dos dibuixos més, datats al mateix any, de la discreta i elegant proposta de reforma d’un bar, possiblement, el que hi havia a la planta de baix del cinema. En tots els casos (casa, cine i bar), es conserven els plànols sobre paper però no hi ha les habituals fotografies que documenten el resultat. Això és símptoma gairebé inequívoc de no haver-se materialitzat.

 

Un cas semblant a l’anterior va passar quan estava preparant la proposta decorativa de l’església de Sant Martí, de Maçanet de Cabrenys, i va rebre un encàrrec del Mas Quintà, ubicat a la mateixa localitat. Era una masia important, propietat de la família Vilaret, on va dur a terme diferents reformes, la més destacada de les quals era una massissa xemeneia coronada amb un fris decoratiu presidit per la verge. El resultat és fruit d’una certa ostentació i del gust dels residents, ben diferent de les creatives llars de foc modernistes, com la de la casa Gassiot, a Olot

 

 

Una resposta a “Altres treballs d’aquesta època

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s